Stołówka szkolna
Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.
Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.
UWAGA! Prosimy o zapoznanie się z nowym Regulaminem Stołówki Szkolnej
Zarządzenie nr 8/2023/2024 w sprawie wprowadzenia Regulaminu Stołówki Szkolnej
Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną
Zarządzenie nr 6/2022/2023 w sprawie wysokości opłat za posiłki
Płatność za obiady za miesiąc
MARZEC 2024 wynosi:
210,00zł (za 21 dni) dla uczniów Oddziału Przedszkolnego
- Uczniowie Szkoły Podstawowej:
klasy 1-3 – 114,00 zł (za 19 dni)
4A, 4B, 6A – 108,00 zł (za 18 dni)
5A, 5B, 5C – 102,00 zł (za 17 dni)
6B, 7A, 8A – 114,00 zł (za 19 dni)
Płatność dokonujemy do 10-go kwietnia na numer konta bankowego:
96 8890 0001 0024 4996 2000 0002
W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!
W razie pytań proszę o kontakt pod nr 784 915 026
JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
15.04.2024 Poniedziałek |
Chleb żytni z masłem, kiełbaski drobiowe na ciepło, musztarda, ogórek konserwowy, herbata z cytryną |
Zupa grochowa |
Budyń czekoladowy (wyrób własny), wafelki bez cukru(1,4,8) |
16.04.2024 Wtorek |
Baton pszenny z masłem, kasza manna na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa |
Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, kotlet mielony drobiowo-wieprzowy, surówka z kapusty pekińskiej. |
Owoc – melon, herbatniki bez cukru (1,10) |
17.04.2024 Środa |
Chleb graham z masłem, polędwica sopocka, sałata Masłowa, kawa zbożowa, herbata owocowo-ziołowa |
Zupa ryżowa na wywarze mięsno-warzywnym zabielany, |
Serek homogenizowany, biszkopty bez cukru(1,4,10) |
18.04.2024 Czwartek |
Chleb pszenny z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka kolorowa (czerwona i zielona), herbata z cytryną |
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, |
Owoc – gruszka, ciasteczka owsiane(1,10) |
19.04.2024 Piątek |
Rogal z masłem i miodem, kakao, herbata owocowo-ziołowa II śniadanie: pomidorki koktajlowe, woda niegazowana (1,4,6,8,10)
|
Zupa kalafiorowa z makaronem puree ziemniaczane,
|
Bułka słodka z marmoladą, woda niegazowana (1,10) |
Oddział przedszkolny
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
29.04.2024 Poniedziałek |
Chleb słonecznikowy z masłem, parówki z szynki JBB, ketchup łagodny PUDLISZKI, ogórek zielony, herbata z cytryną |
Zupa kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, makaron spaghetti, sos bolognese z mięsem wieprzowym, owoc – kiwi, |
Sałatka owocowa(banan, jabłko, winogron) z żurawiną |
30.04.2024 Wtorek |
Chleb pszenny z masłem, zupa mleczna z makaronem, pomidor, herbata owocowa |
Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym zabielany, puree ziemniaczane, pałki z kurczaka, kompot z czerwonej porzeczki |
Owoc – jabłko, biszkopty bez cukru |
JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW KLAS 1-8
Poniedziałek 29.04.2024
Zupa kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka),
makaron spaghetti, sos bolognese z mięsem wieprzowym, owoc – kiwi,
kompot wieloowocowy (aronia, czerwona porzeczka, agrest, śliwka, truskawka, wiśnia) (1,2,4,5,10)
Wtorek 30.04.2024
Zupa pomidorowa z ryżem zabielana na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane, pałki z kurczaka, brokuł z bułką tartą, kompot z czerwonej porzeczki(1,4,5,10)
ROZPISKA OBIADÓW
rok szkolny 2023/2024
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
Nr |
Alergen |
Występuje w produktach i posiłkach |
1. |
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne |
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. |
2. |
Jaja i produkty pochodne |
Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek. |
3. |
Ryby i produkty pochodne |
Składnik kotletów rybnych. |
4. |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe). |
5. |
Seler i produkty pochodne |
Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło. |
6. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek). |
7. |
Dwutlenek siarki |
Składnik suszonych owoców. |
8. |
Kakao |
Napoje, desery. |
9. |
Gorczyca |
Składnik musztardy. |
10. |
Cytrusy |
Owoce, desery |