Publiczna Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Tułowicach

49-130 Tułowice

Porcelanowa 21

Tel: (77) 460-01-33

Jesteś tutaj: Start / Stołówka szkolna

Stołówka szkolna

 

Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.

 Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.

Regulamin stołówki szkolnej.

Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną w roku szkolnym 2022/2023

 

WAŻNA INFORMACJA ! Prosimy o zapoznanie się z zarządzeniem.

Zarządzenie nr 6/2022/2023 w sprawie wysokości opłat za posiłki

 

Nieobecność dziecka prosimy zgłaszać bezpośrednio w stołówce szkolnej
lub pod numerem telefonu 784 915 026 do godz. 8:00 (preferowany sms).

 

Płatność za obiady za miesiąc
STYCZEŃ 2023 wynosi:


168,00zł
(za 21 dni) dla uczniów Oddziału Przedszkolnego

105,00zł (za 21 dni) dla uczniów klas I - VIII

 

Płatność dokonujemy do 10-go lutego na numer konta bankowego:

96 8890 0001 0024 4996 2000 0002

W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!

W razie pytań proszę o kontakt pod nr 784 915 026

 

JADŁOSPIS

Poniedziałek 30.01.2023
Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana (seler, por, marchew, pietruszka), makaron spaghetti z mięsem drobiowym, owoc – banan,
kompot wieloowocowy
(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,5,10)


Wtorek 31.01.2023
Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), kotlet mielony drobiowo-wieprzowy, surówka colesław (biała kapusta, marchew, majonez), kompot z czerwonej porzeczki(1,2,4,5,10)


Środa 01.02.2023
Zupa pieczarkowa z makaronem świderki zabielana na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka)
kluski leniwe (ziemniaki, ser biały, jajka, masło, cebula),
marchewka z jabłkiem,
kompot z czarnej porzeczki(1,2,4,5,10)


Czwartek 02.02.2023
Zupa kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka) kasza jęczmienna, gulasz wołowy, surówka z kapusty czerwonej, kompot wiśniowy(1,4,5,10)


Piątek 03.02.2023
Zupa neapolitańska z makaronem grandine na wywarze warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), paluszki rybne, ogórek kiszony,
kompot wieloowocowy
(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,4,5,10)

 

 

Oddział przedszkolny

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

30.01.2023

Poniedziałek

Chleb żytni z masłem, schab po cygańsku, rzepa biała, rzodkiewka, herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, makaron spaghetti z mięsem drobiowym,
owoc – banan

Kompot wieloowocowy (1,5,10)

Kanapki (baton pszenny z masłem)
z serkiem śmietankowym, papryka czerwona (1,4,6,10)

31.01.2023

Wtorek

Baton pszenny z masłem, płatki miodowe na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa
II śniadanie: banan, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, kotlet mielony wieprzowo-drobiowy, surówka colesław

Kompot z czerwonej porzeczki (1,2,4,5,10)

Owoc – melon, chrupki kukurydziane (1,10)

01.02.2023

Środa

Chleb słonecznikowy z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona, herbata owocowo-ziołowa
II śniadanie: gruszka, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa pieczarkowa z makaronem świderki na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, kluski leniwe, marchewka z jabłkiem

Kompot z czarnej porzeczki (1,2,4,5,10)

Jogurt owocowy, wafle ryżowe (1,4,10)

02.02.2023

Czwartek

Chleb pszenny z masłem, pasztet pieczony, sałata Masłowa, szczypiorek, kawa zbożowa,
II śniadanie: ananas, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, kasza jęczmienna, gulasz wołowy, surówka z kapusty czerwonej

Kompot wiśniowy (1,4,5,10)

Owoc – kiwi, ciasteczka owsiane (1,10)

03.02.2023

Piątek

Bułka wieloziarnista
z masłem, pasta jajeczna, ogórek zielony, kakao

II śniadanie: marchew, woda niegazowana (1,2,4,6,8,10)

Zupa neapolitańska z makaronem na wywarze warzywnym, puree ziemniaczane, paluszki rybne, ogórek kiszony

Kompot wieloowocowy (1,4,5,10)

Bułka słodka z makiem, woda niegazowana (1,10)

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Nr

Alergen

Występuje w produktach i posiłkach

1.

Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 

2.

Jaja i produkty pochodne

Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.

3.

Ryby i produkty pochodne

Składnik kotletów rybnych.

4.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).

5.

Seler i produkty pochodne

Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.

6.

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).

7.

Dwutlenek siarki

Składnik suszonych owoców.

8.

Kakao

Napoje, desery.

9.

Gorczyca

Składnik musztardy.

10.

Cytrusy

Owoce, desery