Publiczna Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Tułowicach

49-130 Tułowice

Porcelanowa 21

Tel: (77) 460-01-33

Jesteś tutaj: Start / Stołówka szkolna

Stołówka szkolna

 

Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.

 Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.

 

Zarządzenie nr 8/2023/2024 w sprawie wprowadzenia Regulaminu Stołówki Szkolnej

Regulamin Stołówki Szkolnej

Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną

Zarządzenie nr 6/2022/2023 w sprawie wysokości opłat za posiłki

 

Płatność za wyżywienie dziecka w Stołówce Szkolnej przy Publicznej Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Tułowicach
dokonujemy do 10-go następnego miesiąca na numer konta bankowego: 96 8890 0001 0024 4996 2000 0002

W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!

 

JADŁOSPIS-ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
21.04.2025

PONIEDZIAŁEK

WIELKANOCNY

PONIEDZIAŁEK

WIELKANOCNY

PONIEDZIAŁEK

WIELKANOCNY

Wtorek
22.04.2025

Chleb graham z masłem, ser żółty, pomidor, kasza manna na mleku, herbata owocowa

II śniadanie: marchewka, woda niegazowana
(1,4,6,10)

Zupa z soczewicy na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, jajko sadzone, mizeria, kompot
z czerwonej porzeczki
(1,2,4,5,10)

Herbatniki bez cukru, owoc-jabłko
(1,10)

Środa
23.04.2025

Chleb żytni z masłem, pasta jajeczna z tuńczykiem, roszponka, papryka czerwona, kawa zbożowa, herbata owocowo-ziołowa

II śniadanie: arbuz, woda niegazowana
(1,2,4,6,10)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, naleśniki z dżemem truskawkowo-wiśniowym, , owoc-kiwi, kompot z czarnej porzeczki
(1,4,5,10)

Biszkopty bez cukru,
owoc – pomarańcz
(1,10)

Czwartek
24.04.2025

Chleb IG z masłem, wędlina schab po cygańsku, sałata masłowa, owsianka na mleku, herbata z cytryną

II śniadanie: gruszka, woda niegazowana
(1,4,6,10)

Zupa  brokułowa z ziemniakami zabielana na wywarze mięsno-warzywnym, gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy, kompot wiśniowy
(1,4,5,10)

Kisiel owocowy (wyrób własny) ,
chrupki kukurydziane 
(1,10)

Piątek
25.04.2025

Baton pszenny z masłem, ser biały, pomidorki koktajlowe, kakao na mleku, herbata owocowa

II śniadanie: banan, woda niegazowana
(1,4,6,10)

 

Zupa porowa z makaronem muszelki  na wywarze warzywnym, puree ziemnaczane, kotleciki rybne, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
(1,3,5,10)

Jogurt naturalny ze świeżymi  truskawkami, chałka,  
herbata owocowa
(1,4,10)

 

Data Śniadanie Obiad Podwieczorek

Poniedziałek
28.04.2025

Chleb IG z masłem i dżemem brzoskwiniowym,
kakao na mleku, herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko, woda niegazowana
(1,4,6,10)

Zupa ogórkowa z ziemniakami, spaghetti drobiowe z sosem pomidorowym,

Kompot wieloowocowy
(1,4,5,10)

Szaszłyki owocowe: gruszka, winogron, banan, truskawka (wyrób własny), chrupki kukurydziane
(1,10)

Wtorek
29.04.2025

Chleb graham z masłem, płatki kukurydziane na mleku 2%, pasztet pieczony, pomidor, herbata owocowa
II śniadanie: papryka czerwona, woda niegazowana
(1,4,6,10)

Zupa z kaszą manną na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane,
kotlet mielony z mięsa wieprzowego,
buraczki

Kompot z czerwonej porzeczki
(1,2,4,5,10)

Owoc – ananas, biszkopty bez cukru
(1,10)

Środa
30.04.2025

Chleb żytni z masłem, szynka gotowana, rukola, kawa zbożowa, herbata owocowa
II śniadanie: ogórek zielony, woda niegazowana
(1,4,6,10)

Zupa pieczarkowa  zabielana z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym,
kopytka  z cukrem trzcinowym, surówka z marchewki i jabłka,

Kompot z czarnej porzeczki
(1,2,4,6,10)

Herbatniki bez cukru,
jogurt owocowy
(1,4)


Czwartek
01.05.2025


DZIEŃ WOLNY
ŚWIĘTO PRACY


 DZIEŃ WOLNY
ŚWIĘTO PRACY

DZIEŃ WOLNY
ŚWIĘTO PRACY

Piątek
02.05.2025

DZIEŃ WOLNY


DZIEŃ WOLNY

 

DZIEŃ WOLNY


 

 



JADŁOSPIS-SZKOŁA

Poniedziałek 28.04.2025

Zupa ogórkowa z ziemniakami,

spaghetti drobiowe z sosem pomidorowym,

Kompot wieloowocowy
(1,4,5,10)


Wtorek 29.04.2025

Zupa z kaszą manną na wywarze mięsno-warzywnym,

puree ziemniaczane,
kotlet mielony z mięsa wieprzowego,
buraczki

Kompot z czerwonej porzeczki
(1,2,4,5,10)

Środa 30.04.2025

Zupa pieczarkowa zabielana z makaronem na wywarze

mięsno-warzywnym,
kopytka  z cukrem trzcinowym,
surówka z marchewki i jabłka,

Kompot z czarnej porzeczki
(1,2,4,6,10)


Czwartek 01.05.2025
DZIEŃ WOLNY-
ŚWIĘTO PRACY


Piątek 02.05.2025
DZIEŃ WOLNY



JADŁOSPIS-SZKOŁA 


PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY 21.04.2025
DZIEŃ WOLNY

Wtorek 22.04.2025
DZIEŃ WOLNY

Środa 23.04.2025
Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym,
naleśniki z dżemem truskawkowo- wiśniowym, owoc-kiwi,
kompot z czarnej porzeczki
(1,4,5,10)

Czwartek 24.04.2025
Zupa brokułowa z ziemniakami, zabielana na wywarze
mięsno-warzywnym, gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy,
kompot wiśniowy
(1,4,5,10)

Piątek 25.04.2025
Zupa porowa z makaronem muszelki na wywarze warzywnym, puree ziemnaczane,
kotleciki rybne, ogórek kiszony,
kompot wieloowocowy
(1,3,5,10)

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Nr

Alergen

Występuje w produktach i posiłkach

1.

Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 

2.

Jaja i produkty pochodne

Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.

3.

Ryby i produkty pochodne

Składnik kotletów rybnych.

4.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).

5.

Seler i produkty pochodne

Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.

6.

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).

7.

Dwutlenek siarki

Składnik suszonych owoców.

8.

Kakao

Napoje, desery.

9.

Gorczyca

Składnik musztardy.

10.

Cytrusy

Owoce, desery