Stołówka szkolna
Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.
Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.
Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną w roku szkolnym 2022/2023
WAŻNA INFORMACJA ! Prosimy o zapoznanie się z zarządzeniem.
Zarządzenie nr 6/2022/2023 w sprawie wysokości opłat za posiłki
Przypominamy, iż zgodnie z podpisaną deklaracją we wrześniu 2022roku i później - uczeń jest zapisany na obiady do odwołania pisemnego lub zakończenia nauki*
*nie dotyczy uczniów klasy pierwszej
Nieobecność dziecka prosimy zgłaszać bezpośrednio w stołówce szkolnej
lub pod numerem telefonu 784 915 026 do godz. 8:00 (preferowany sms).
Płatność za obiady za miesiąc
MAJ 2023 wynosi:
-
200,00zł (za 20 dni) dla uczniów Oddziału Przedszkolnego
-
96,00zł (za 16 dni) dla uczniów klas I – II
-
90,00zł (za 15 dni) dla uczniów klas III – IV
-
96,00zł (za 16 dni) dla uczniów klas V – VIII
Płatność dokonujemy do 10-go czerwca na numer konta bankowego:
96 8890 0001 0024 4996 2000 0002
W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!
W razie pytań proszę o kontakt pod nr 784 915 026
JADŁOSPIS
Poniedziałek 05.06.2023
Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana (seler, por, marchew, pietruszka),
makaron spaghetti z mięsem drobiowym, owoc – banan, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,4,5,10)
Wtorek 06.06.2023
Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), kotlet mielony drobiowo-wieprzowy, surówka z młodej kapusty (kapusta, marchewka, koper, cebula, oliwa), kompot z czerwonej porzeczki(1,2,4,5,10)
Środa 07.06.2023
Zupa pieczarkowa z makaronem świderki zabielana na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka) buchty drożdżowe z musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki(1,2,4,5,10)
Oddział Przedszkolny
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
05.06.2023 Poniedziałek |
Chleb żytni z masłem, schab po cygańsku, rzepa biała, rzodkiewka, herbata z cytryną |
Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, makaron spaghetti z mięsem drobiowym, Kompot wieloowocowy (1,4,5,10) |
Kanapki (baton pszenny z masłem) |
06.06.2023 Wtorek |
Baton pszenny z masłem, płatki miodowe na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa |
Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, kotlet mielony wieprzowo-drobiowy, surówka z młodej kapusty (kapusta, marchewka, koper, cebula, oliwa z oliwek) Kompot z czerwonej porzeczki (1,2,4,5,10) |
Owoc – melon, biszkopty bez cukru, (1,10) |
07.06.2023 Środa |
Chleb słonecznikowy z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka czerwona, herbata owocowo-ziołowa |
Zupa pieczarkowa z makaronem świderki na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, buchty drożdżowe z musem truskawkowym Kompot z czarnej porzeczki (1,2,4,5,10) |
Jogurt owocowy, wafle ryżowe (1,4,10) |
08.06.2023 Czwartek |
|
|
|
09.06.2023 Piątek |
Bułka wieloziarnista II śniadanie: marchew, woda niegazowana (1,2,4,6,8,10) |
Zupa rosół z makaronem na wywarze warzywnym, puree ziemniaczane, paluszki rybne, surówka szwedzka Kompot wieloowocowy (1,4,5,9,10) |
Bułka słodka z makiem, woda niegazowana (1,10) |
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
Nr |
Alergen |
Występuje w produktach i posiłkach |
1. |
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne |
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. |
2. |
Jaja i produkty pochodne |
Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek. |
3. |
Ryby i produkty pochodne |
Składnik kotletów rybnych. |
4. |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe). |
5. |
Seler i produkty pochodne |
Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło. |
6. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek). |
7. |
Dwutlenek siarki |
Składnik suszonych owoców. |
8. |
Kakao |
Napoje, desery. |
9. |
Gorczyca |
Składnik musztardy. |
10. |
Cytrusy |
Owoce, desery |