Stołówka szkolna
Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.
Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.
Zarządzenie nr 8/2023/2024 w sprawie wprowadzenia Regulaminu Stołówki Szkolnej
Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną
Zarządzenie nr 6/2022/2023 w sprawie wysokości opłat za posiłki
Płatność za wyżywienie dziecka w Stołówce Szkolnej przy Publicznej Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Tułowicach
dokonujemy do 10-go następnego miesiąca na numer konta bankowego: 96 8890 0001 0024 4996 2000 0002
W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!
JADŁOSPIS-ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
Data |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 21.04.2025 |
PONIEDZIAŁEK |
PONIEDZIAŁEK |
PONIEDZIAŁEK |
Wtorek 22.04.2025 |
Chleb graham z masłem, ser żółty, pomidor, kasza manna na mleku, herbata owocowa II śniadanie: marchewka, woda niegazowana |
Zupa z soczewicy na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, jajko sadzone, mizeria, kompot |
Herbatniki bez cukru, owoc-jabłko |
Środa 23.04.2025 |
Chleb żytni z masłem, pasta jajeczna z tuńczykiem, roszponka, papryka czerwona, kawa zbożowa, herbata owocowo-ziołowa II śniadanie: arbuz, woda niegazowana |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, naleśniki z dżemem truskawkowo-wiśniowym, , owoc-kiwi, kompot z czarnej porzeczki |
Biszkopty bez cukru, |
Czwartek 24.04.2025 |
Chleb IG z masłem, wędlina schab po cygańsku, sałata masłowa, owsianka na mleku, herbata z cytryną II śniadanie: gruszka, woda niegazowana |
Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana na wywarze mięsno-warzywnym, gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy, kompot wiśniowy |
Kisiel owocowy (wyrób własny) , |
Piątek 25.04.2025 |
Baton pszenny z masłem, ser biały, pomidorki koktajlowe, kakao na mleku, herbata owocowa
|
Zupa porowa z makaronem muszelki na wywarze warzywnym, puree ziemnaczane, kotleciki rybne, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy |
Jogurt naturalny ze świeżymi truskawkami, chałka, |
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek |
Chleb IG z masłem i dżemem brzoskwiniowym, |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, spaghetti drobiowe z sosem pomidorowym, Kompot wieloowocowy |
Szaszłyki owocowe: gruszka, winogron, banan, truskawka (wyrób własny), chrupki kukurydziane |
Wtorek |
Chleb graham z masłem, płatki kukurydziane na mleku 2%, pasztet pieczony, pomidor, herbata owocowa |
Zupa z kaszą manną na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, Kompot z czerwonej porzeczki |
Owoc – ananas, biszkopty bez cukru |
Środa |
Chleb żytni z masłem, szynka gotowana, rukola, kawa zbożowa, herbata owocowa |
Zupa pieczarkowa zabielana z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, Kompot z czarnej porzeczki |
Herbatniki bez cukru, |
Czwartek |
|
|
DZIEŃ WOLNY |
Piątek |
DZIEŃ WOLNY |
|
DZIEŃ WOLNY |
JADŁOSPIS-SZKOŁA
Poniedziałek 28.04.2025
Zupa ogórkowa z ziemniakami,
spaghetti drobiowe z sosem pomidorowym,
Kompot wieloowocowy
(1,4,5,10)
Wtorek 29.04.2025
Zupa z kaszą manną na wywarze mięsno-warzywnym,
puree ziemniaczane,
kotlet mielony z mięsa wieprzowego,
buraczki
Kompot z czerwonej porzeczki
(1,2,4,5,10)
Środa 30.04.2025
Zupa pieczarkowa zabielana z makaronem na wywarze
mięsno-warzywnym,
kopytka z cukrem trzcinowym,
surówka z marchewki i jabłka,
Kompot z czarnej porzeczki
(1,2,4,6,10)
Czwartek 01.05.2025
DZIEŃ WOLNY-ŚWIĘTO PRACY
Piątek 02.05.2025
DZIEŃ WOLNY
JADŁOSPIS-SZKOŁA
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY 21.04.2025
DZIEŃ WOLNY
Wtorek 22.04.2025
DZIEŃ WOLNY
Środa 23.04.2025
Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym,
naleśniki z dżemem truskawkowo- wiśniowym, owoc-kiwi,
kompot z czarnej porzeczki
(1,4,5,10)
Czwartek 24.04.2025
Zupa brokułowa z ziemniakami, zabielana na wywarze
mięsno-warzywnym, gołąbki bez zawijania, sos pomidorowy,
kompot wiśniowy
(1,4,5,10)
Piątek 25.04.2025
Zupa porowa z makaronem muszelki na wywarze warzywnym, puree ziemnaczane,
kotleciki rybne, ogórek kiszony,
kompot wieloowocowy
(1,3,5,10)
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.
Numery alergenów występujących w posiłkach:
Nr |
Alergen |
Występuje w produktach i posiłkach |
1. |
Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne |
Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. |
2. |
Jaja i produkty pochodne |
Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek. |
3. |
Ryby i produkty pochodne |
Składnik kotletów rybnych. |
4. |
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) |
Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe). |
5. |
Seler i produkty pochodne |
Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło. |
6. |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek). |
7. |
Dwutlenek siarki |
Składnik suszonych owoców. |
8. |
Kakao |
Napoje, desery. |
9. |
Gorczyca |
Składnik musztardy. |
10. |
Cytrusy |
Owoce, desery |