Publiczna Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Tułowicach

49-130 Tułowice

Porcelanowa 21

Tel: (77) 460-01-33

Jesteś tutaj: Start / Stołówka szkolna

Stołówka szkolna

 

Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.

 Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.

UWAGA! Prosimy o zapoznanie się z nowym Regulaminem Stołówki Szkolnej

Zarządzenie nr 8/2023/2024 w sprawie wprowadzenia Regulaminu Stołówki Szkolnej

Regulamin Stołówki Szkolnej

Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną

Zarządzenie nr 6/2022/2023 w sprawie wysokości opłat za posiłki

 

 

Płatność za obiady za miesiąc

MARZEC 2024 wynosi:

 210,00zł (za 21 dni) dla uczniów Oddziału Przedszkolnego

  • Uczniowie Szkoły Podstawowej:
    klasy 1-3      – 114,00 zł (za 19 dni)

       4A, 4B, 6A  – 108,00 zł (za 18 dni)

       5A, 5B, 5C – 102,00 zł (za 17 dni)

       6B, 7A, 8A – 114,00 zł (za 19 dni)

 

                    Płatność dokonujemy do 10-go kwietnia na numer konta bankowego:

96 8890 0001 0024 4996 2000 0002

W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!

W razie pytań proszę o kontakt pod nr 784 915 026


 

JADŁOSPIS ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

15.04.2024

Poniedziałek

Chleb żytni z masłem, kiełbaski drobiowe na ciepło, musztarda, ogórek konserwowy, herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko,
woda niegazowana (1,4,6,9,10)

Zupa grochowa
z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym, makaron spaghetti, sos bolognese z mięsem drobiowym, owoc - mandarynka
Kompot wieloowocowy(1,4,5,10)

Budyń czekoladowy (wyrób własny), wafelki bez cukru(1,4,8)

16.04.2024

Wtorek

Baton pszenny z masłem, kasza manna na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa
II śniadanie: banan, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym, puree ziemniaczane, kotlet mielony drobiowo-wieprzowy, surówka z kapusty pekińskiej.
 Kompot z czerwonej porzeczki (1,2,4,5,10)

Owoc – melon, herbatniki bez cukru (1,10)

17.04.2024

Środa

Chleb graham z masłem, polędwica sopocka, sałata Masłowa, kawa zbożowa, herbata owocowo-ziołowa
II śniadanie: ananas, woda niegazowana (1,4,6,10)

Zupa ryżowa na wywarze mięsno-warzywnym zabielany,
buchty drożdżowe, koktajl truskawkowo-malinowy,
Kompot z czarnej porzeczki(1,2,4,5,10)

Serek homogenizowany,  biszkopty bez cukru(1,4,10)

18.04.2024

Czwartek

Chleb pszenny z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka kolorowa (czerwona i zielona), herbata z cytryną
II śniadanie: marchew, woda niegazowana (1,2,4,6,10)

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-warzywnym zabielana,
bigos z bułką kajzerką,
Kompot wiśniowy(1,4,5,10)

Owoc – gruszka, ciasteczka owsiane(1,10)

19.04.2024

Piątek

Rogal z masłem i miodem, kakao, herbata owocowo-ziołowa

II śniadanie: pomidorki koktajlowe, woda niegazowana (1,4,6,8,10)

 

Zupa kalafiorowa z makaronem
na wywarze warzywnym,

puree ziemniaczane,
paluszki rybne, surówka z marchewki i pomarańczy,
Kompot wieloowocowy (1,3,4,5,10)

 

Bułka słodka z marmoladą, woda niegazowana (1,10)

Oddział przedszkolny

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

22.04.2024

Poniedziałek

Chleb IG z masłem, ser żółty SALAMI, ogórek kiszony, herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko, woda niegazowana
(1, 4, 6, 10)

Zupa z soczewicy czerwonej na wywarze mięsno-warzywnym z ziemniakami zabielany, ryż zapiekany z jabłkami, mus truskawkowy

Kompot wieloowocowy
(1, 5, 10)

Jogurt bananowy z płatkami owsianymi i słonecznikiem (wyrób własny), wafelki bez cukru
(1, 2, 4, 6, 10)

23.04.2024

Wtorek

Chleb graham z masłem, płatki kukurydziane na mleku 2%, pomidor, herbata owocowa
II śniadanie: banan, woda niegazowana
(1, 4, 6, 10)

Zupa pieczarkowa z makaronem świderki na wywarze mięsno-warzywnym
puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%),
kotlet schabowy, surówka z młodej kapusty,

Kompot z czerwonej porzeczki
(1, 4, 5, 10)

Owoc – melon, chrupki kukurydziane
(1, 10)

24.04.2024

Środa

Chleb żytni z masłem, szynka swojska, papryka czerwona, kawa zbożowa, herbata owocowa
II śniadanie: marchewka, woda niegazowana
(1, 4, 6, 10)

Zupa żurek
z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, naleśniki z dżemem truskawkowo-wiśniowym,
mus warzywny,

Kompot z czarnej porzeczki
(1, 2, 4, 5, 10)

Owoc – kaki,
wafle ryżowe
(1, 10)

25.04.2024

Czwartek

Baton pszenny z masłem, jajko gotowane, majonez, szczypiorek, ogórek zielony, herbata z cytryną
II śniadanie: ananas, woda niegazowana
(1, 2, 4, 6, 10)

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym zabielana, kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z buraka czerwonego,

Kompot wiśniowy
(1, 4, 5, 10)

Owoc – kiwi, ciasteczka owsiane
(1, 10)

26.04.2024

Piątek

Bułka grahamka z masłem, serek wiejski z rzodkiewką, pomidorki koktajlowe, kakao, herbata owocowo-ziołowa

II śniadanie: jabłko, woda niegazowana
(1, 4, 6, 8, 10)

Zupa rosół z kaszą manną na wywarze warzywnym, puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), kotlet rybny, surówka z kapusty kiszonej, Kompot wieloowocowy
(1,2,3,5,10)

Bułka słodka z makiem, woda niegazowana
(1, 2, 4, 10)

 

 

 

JADŁOSPIS DLA UCZNIÓW KLAS 1-8

Poniedziałek 15.04.2024

Zupa grochowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka), makaron spaghetti, sos bolognese z mięsem drobiowym, owoc – mandarynka, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,4,5,10)


Wtorek 16.04.2024
Zupa krupnik na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka),  puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), kotlet mielony drobiowo-wieprzowy, kapusta pekińska (kapusta pekińska, kukurydza, marchew, oliwa) 
kompot z czerwonej porzeczki(1,2,4,5,10)


Środa 17.04.2024
Zupa ryżowa na wywarze mięsno-warzywnym zabielana(seler, por, marchew, pietruszka),  buchty drożdżowe,
koktajl truskawkowo-malinowy
(truskawki, maliny, śmietana 12%)
 
kompot z czarnej porzeczki(1,2,4,5,10)

 

Czwartek 18.04.2024
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka) bigos (kapusta kiszona, mięso wieprzowe: łopatka, boczek parzony, kiełbasa śląska)
z bułką kajzerką, kompot wiśniowy(1,4,5,9,10)


Piątek 19.04.2024
Zupa kalafiorowa z makaronem na wywarze warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), paluszki rybne, surówka z marchewki i pomarańczy (marchewka, pomarańcz, śmietana 15%)
kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,3,4,5,10)

 

Poniedziałek 22.04.2024

Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, mus truskawkowy, kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,4,5,10)


Wtorek 23.04.2024
Zupa pieczarkowa z makaronem świderki na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka),  puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), kotlet schabowy, surówka z młodej kapusty,
 kompot z czerwonej porzeczki(1,2,4,5,10)


Środa 24.04.2024
Zupa żurek z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym zabielana(żur, kiełbasa, boczek parzony, seler, por, marchew, pietruszka)
naleśniki z dżemem truskawkowo-wiśniowym, mus warzywny,
 kompot z czarnej porzeczki
(1,2,4,5,10)

 

Czwartek 25.04.2024
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno-warzywnym (seler, por, marchew, pietruszka) kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z buraka czerwonego, kompot wiśniowy(1,4,5,9,10)


Piątek 26.04.2024
Zupa rosół z kaszą manną na wywarze warzywnym(seler, por, marchew, pietruszka), puree ziemniaczane (ziemniaki z masłem i mlekiem 2%), kotlet rybny (ryba miruna bez skóry, jajko, przyprawy), surówka z kapusty kiszonej (kapusta kiszona, marchewka, oliwa)
kompot wieloowocowy (jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,3,4,5,10)

 

ROZPISKA OBIADÓW
rok szkolny 2023/2024

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Nr

Alergen

Występuje w produktach i posiłkach

1.

Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 

2.

Jaja i produkty pochodne

Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.

3.

Ryby i produkty pochodne

Składnik kotletów rybnych.

4.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).

5.

Seler i produkty pochodne

Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.

6.

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).

7.

Dwutlenek siarki

Składnik suszonych owoców.

8.

Kakao

Napoje, desery.

9.

Gorczyca

Składnik musztardy.

10.

Cytrusy

Owoce, desery