Publiczna Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Tułowicach

49-130 Tułowice

Porcelanowa 21

Tel: (77) 460-01-33

Jesteś tutaj: Start / Stołówka szkolna

Stołówka szkolna

 

Zapraszamy bardzo serdecznie wszystkich uczniów na pyszne obiady.

 Zapisy na obiady szkolne u Pani Intendentki
pod numerem 784 915 026.

Regulamin stołówki szkolnej.

Deklaracja uczęszczania na stołówkę szkolną w roku szkolnym 2022/2023

 

Nieobecność dziecka prosimy zgłaszać bezpośrednio w stołówce szkolnej
lub pod numerem telefonu 784 915 026 do godz. 8:00 (preferowany sms).

 

Płatność za obiady za miesiąc  WRZESIEŃ 2022  wynosi:

- 100,00zł   (za 20 dni)  dla uczniów klas I-VIII

- 176,00zł   (za 22 dni) dla uczniów Oddziału Przedszkolnego

Płatność dokonujemy do 10-go października  na numer konta bankowego:

96 8890 0001 0024 4996 2000 0002

W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka!

W razie pytań proszę o kontakt pod nr 784 915 026

 

 

Jadłospis

Poniedziałek 26.09.2022

Zupa rosół z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka), ryż, mięso wieprzowe w sosie pomidorowym,
surówka z białej kapusty z marchewką i majonezem,
kompot wieloowocowy
(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,5,10)

Wtorek 27.09.2022

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka), ziemniaki, pałki z kurczaka pieczone, surówka szwedzka (ogórek konserwowy, marchewka, cebula, musztarda) Kompot z czerwonej porzeczki (1,2,5)

Środa 28.09.2022

Zupa brokułowa z kaszą manną na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka), naleśniki wytrawne z parówką, serem żółtym
i kukurydzą, mus TYMBARK owocowo-warzywny,
Kompot z czarnej porzeczki
(1,4,5)

Czwartek 29.09.2022

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno-warzywnym(seler, por, marchewka, pietruszka), łazanki z kiszonej kapusty z kiełbasą, boczkiem,
owoc – nektarynka,
Kompot wiśniowy (1,5)

Piątek 30.09.2022

Zupa z fasolki szparagowej z makaronem na wywarze warzywnym
(seler, por, marchewka, pietruszka), ziemniaki, filet rybny panierowany,
bukiet warzyw na parze
(marchew, kalafior, brokuł)
Kompot wieloowocowy
(jabłko, agrest, porzeczka czerwona, aronia, truskawka) (1,2,3,5,10)

Oddział przedszkolny

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

26.09.2022

Poniedziałek

Chleb słonecznikowy z masłem, parówki z szynki JBB, ketchup łagodny PUDLISZKI, ogórek zielony, herbata z cytryną
II śniadanie: gruszka, woda niegazowana (1,6,10)

Zupa rosół z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym, ryż, mięso wieprzowe w sosie pomidorowym, surówka z białej kapusty z marchewką i majonezem,

Kompot wieloowocowy (1,5,10)

Sałatka owocowa(banan, jabłko, winogron) wafelki bez cukru (2,10)

27.09.2022

Wtorek

Chleb pszenny z masłem, zupa mleczna z makaronem, pomidor, herbata owocowa
II śniadanie: kalarepa, woda niegazowana
(1,2,4,10)

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną na wywarze warzywnym, ziemniaki, pałki z kurczaka pieczone, surówka szwedzka

Kompot z czerwonej porzeczki
(1,5)

Owoc – brzoskwinia, chrupki kukurydziane
(10)

28.09.2022

Środa

Chleb IG z masłem, kiełbasa krakowska, papryka kolorowa (żółta i czerwona), kawa zbożowa, herbata owocowo-ziołowa
II śniadanie: marchewka, woda niegazowana
(1,4,6)

Zupa brokułowa z kaszą manną, naleśniki wytrawne z parówką, serem i kukurydzą, mus warzywno-owocowy

Kompot z czarnej porzeczki
(1,2,4,5)

Serek homogenizowany, wafle ryżowe
(4)

29.09.2022

Czwartek

Chleb graham z masłem, pasta jajeczna z tuńczykiem, roszponka, papryka czerwona, herbata z cytryną
II śniadanie: jabłko, woda niegazowana
(1,2,4,6)

Zupa ziemniaczana, makaron łazanki z kiszonej kapusty
z kiełbasą, boczkiem, owoc - nektarynka

Kompot wiśniowy
(1,5)

Owoc – kiwi, ciasteczka owsiane
(10)

30.09.2022

Piątek

Chałka z masłem i miodem, kakao, herbata owocowo-ziołowa

II śniadanie: pomidorki koktajlowe, woda niegazowana
(1,4,8)

Zupa z fasolki szparagowej z makaronem na wywarze warzywnym, ziemniaki, filet rybny panierowany, bukiet warzyw na parze

Kompot wieloowocowy
(1,2,3,5,10)

Pączek z marmoladą, soczek TYMBARK
(1,10)

 

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisach będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera danie.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

Nr

Alergen

Występuje w produktach i posiłkach

1.

Zboża zawierające gluten tj.: pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz i produkty pochodne

Pieczywo pszenne, żytnie, mieszane, razowe, graham, wafle wielozbożowe, panierka klasyczna z bułki tartej, kasze: jęczmienna, kuskus, manna, płatki: owsiane, jęczmienne, kukurydziane, makaron pszenny biały i razowy, produkty na bazie mąki pszennej: wypieki, zacierki, kluski, sosy, gulasze, naleśniki, zupy: fasolowa. 

2.

Jaja i produkty pochodne

Składnik kanapek, past do kanapek, dodatek do zup, składnik kotlecików mięsnych, półmięsnych, jajecznych, rybnych, dodatek do dań mącznych: klusek, kopytek.

3.

Ryby i produkty pochodne

Składnik kotletów rybnych.

4.

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Zupy mleczne na bazie mleka krowiego, składnik zup zabielanych, przygotowywanych z dodatkiem masła, śmietany, dodatek do kanapek i dań z udziałem masła, sera białego, wiejskiego, żółtego, jogurtu naturalnego, śmietany (naleśniki, ciasta, koktajle, polewy owocowo-jogurtowe).

5.

Seler i produkty pochodne

Składnik włoszczyzny do zup, surówek (na bazie selera) i wybranych mieszanek warzyw na ciepło.

6.

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Składnik posypek do śniadań i drugich dań (do kanapek, sałatek).

7.

Dwutlenek siarki

Składnik suszonych owoców.

8.

Kakao

Napoje, desery.

9.

Gorczyca

Składnik musztardy.

10.

Cytrusy

Owoce, desery